zondag 30 september 2007

HET DONDERT NIET WAAR MENSEN KIJKEN, ALS ZE MAAR KIJKEN

Bij de NOS is dit al enige tijd het adagium. De reden dat we dit uitgangspunt hanteren, is dat we als uit belastingeld gefinancierde nieuwsorganisatie natuurlijk alleen bestaansrecht hebben als het publiek ons weet te vinden. Bereik dus.
Om dat bereik te op peil te houden kunnen we niet meer volstaan met het om 20.00 uur uitzenden van een nieuwsbulletin. Dan missen we een te groot deel van het publiek, ondanks het feit dat het AchtuurJournaal nog steeds één van de best bekeken programma's van de Nederlandse televisie is.
De NOS zal daar moeten zijn waar het publiek is. En het publiek verspreidt zich steeds meer. Steeds meer mensen gebruiken internet om zich te informeren. En niet alleen meer thuis of op het werk achter de computer, maar in toenemende mate ook onderweg op een mobiele telefoon, Blackberry of PDA. En ook daar wil de NOS dus zijn met nieuws.

Op de "feeds-pagina" van NOS.nl staat een compleet overzicht van alle mogelijke RSS-feeds en embedded players, waarmee iedereen het nieuws van de NOS kan integreren in zijn/haar RSS-reader, weblog, of site. De belangrijkste (meest populaire) zijn:

TEKST

- NOS nieuws
- NOS voetbalnieuws
- NOS algemeen sportnieuws

VIDEO-ITEMS

- de laatste video items van het NOS Journaal
- de laatste reportages van Studio Sport

AUDIO
- de laatste radio-items van Studio Sport
- de laatste radio reportages van NOS Nieuws

HTML-CODES OM UITZENDINGEN TE EMBEDDEN
- Het laatste NOS Journaal
- Het laatste NOS Jeugdjournaal
- Het laatste NOS Journaal op 3

Maar daarmee zijn we er niet. De komende tijd zal de NOS doorgaan met het beschikbaar stellen van alle door ons geproduceerd content op alle mogelijke platforms en voor alle mogelijke apparaten. Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Hendrik zei

Als de NOS nou eens zou beginnen met het integraal ter beschikking stellen van het laatste (8 uur) NOS Journaal als fatsoenlijke* iTunes Podcast. Geef elk nieuwsitem een eigen chapter zodat minder intressant nieuws overgteslagen kan worden.

* "Video settings: 900 kbit/sec, H.264 Baseline Profile Level 3.0, 480 x 360; frame rate: current; preserve aspect ratio using: Fit within size
Audio settings: 128 kbit, AAC-LC
.mp4 file"

JW zei

toch jammer dat het niet werkt op de iPhone.

FFWD zei

Wat niet?